Irattár modul

Az ETN-Irattár lehetőséget biztosít arra, hogy az ETN-t használó intézmény oktatói, hallgatói és munkatársai könnyen és átláthatóan dokumentumokat osszanak meg egymással. A dokumentumokat a világhálón is közzé lehet tenni. A mindenki számára elérhető dokumentumok a nyitólap "irattár" menüpontjában tekinthetőek meg. Az ETN-ben pedig a belépés után a Modulok alatt az "irattár" menüpontból érhetjük el a szolgáltatást.

Az asztali számítógépekről a kívánt dokumentumokat a felhasználók feltölthetik a szerverre, amelyet azután az arra jogosultak letölthetnek. A szerver a dokumentumokat mappákba rendezve tárolja, amely egy fastruktúrában a lap bal oldalán található. Minden felhasználó a csoportjától függően olvashat a mappákból, vagy írhat a mappákba.

Az irattár mappáiba tetszőleges fájlformátumban mentett dokumentumot el lehet helyezni. A dokumentumok feltöltése során az ETN automatikus vírusellenőrzést hajt végre. Ha egy dokumentum vírust tartalmaz, akkor azt nem lehet elhelyezni az irattárban.
Az elhelyezhető fájl maximális méretéről az oldal láblécében található impresszum menüpont ad információt (Feltölthető fájl maximális mérete).
Mappát az hozhat létre egy másik mappa alá, akinek írási joga van a "szülő" mappához. A mappa létrehozásakor megadhatjuk az új mappához való jogosultságokat. A *vendég olvasási jog azt jelenti, hogy a mappa megjelenik a nyilvános irattárba, amely belépés nélkül a nyitólapról érhető el.
A mappák alatt találhatjuk az elvégezhető műveleteket. Ezek a következők:
[új fájl] Új fájl feltöltése az aktuális mappába.
[fájl módosítása] Aktuális fájl adatainak módosítása.
[fájl törlése] Aktuális fájl törlése.
[új mappa] Új mappa létrehozása az aktuális mappa alá.
[mappa módosítása] Aktuális mappa adatainak módosítása.
[mappa törlése] Aktuális mappa törlése.
Mappát és fájlt módosítani csak a tulajdonosok tudnak, illetve a *superadmin és *irattár_admin jogosultságokkal rendelkező felhasználók..